Scroll To Top
Hondenuitlaatservice voor regio Voorburg-Leidschendam

Mollebol zit momenteel weer helemaal vol. Mocht er weer een plaatsje vrijkomen dan leest u dit op deze website.

Bekijk video‘s en foto‘s via:

Volg hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg via Facebook    Volg hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg via YouTube    Oudere filmpjes:  Volg hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg via Flickr    Video van hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg

Werkwijze

Als u nog aan het overwegen bent of misschien al besloten heeft om uw hond mee te laten wandelen met hondenuitlaatservice Mollebol dan kom ik graag even met u en uw hond kennismaken.

Kennismaking

Ik kom bij u thuis voor een vrijblijvende kennismaking. Ik vertel in het kort wie ik ben en hoe ik werk. Ook kunt u mij uw vragen stellen en krijgt u een indruk aan wie u uw hond toevertrouwt.

Als u wilt volgt daarop een intake gesprek (duurt ongeveer 1 uur). Aan de hand van mijn vragenlijst kunt u mij dan zoveel mogelijk over uw hond vertellen, het liefst ook de ondeugende dingen. U ontvangt de overeenkomst en de Algemene Voorwaarden. We spreken af hoe vaak per week de hond mee zal gaan wandelen en we maken een afspraak voor een proefwandeling (= de eerste keer dat uw hond meegaat met de groepswandeling is altijd gratis). Ook worden er afspraken gemaakt over een eventuele sleuteluitwisseling. Ik ben de enige die loopt met de honden bij Mollebol. Er komen dus geen andere mensen in uw huis. Ik laat altijd even per WhatsApp weten dat uw hond is opgehaald en weer is thuisgebracht.

De wandeling

Ik haal uw hond tussen 8.30 uur en 10.30 uur op. De wandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. We lopen op afwisselende locaties, afhankelijk van de groep, waar loslopende honden toegestaan zijn (o.a. Vlietland, Monster). Rustige plekken met veel water en afwisselende vegetatie en ondergronden. Zo blijft de wandeling uitdagend en vernieuwend voor de honden (nieuwe geurtjes, nieuwe omgeving....).

En uiteraard moet de locatie veilig zijn om een groepswandeling te kunnen maken. Bij extreme weersomstandigheden kan de looptijd aangepast worden of kan de wandeling afgelast worden.

Ik ga met de honden om op een liefdevolle, respectvolle en stressvrije manier waarbij voorzien wordt in de behoeftes die zij als hond nodig hebben en niet zozeer die wij als mens nodig hebben. De honden krijgen veel positieve aandacht waardoor ze zich gauw vertrouwd gaan voelen. Ze hebben een heerlijke ochtend uit waar ze met elkaar hun energie op een goede manier kwijt kunnen.

De honden worden allemaal nauwlettend in de gaten gehouden en eventuele bijzonderheden (hond heeft zich verstapt, of iets ondefinieerbaars van de grond gegeten, diarree etc.) laat ik u altijd even weten. Met ophalen, wandelen, schoonmaken, thuisbrengen en een afscheidskus is uw hond ongeveer 2 tot 4,5 uur van huis (afhankelijk van de rijroute). Eenmaal thuis kijk ik of er genoeg water staat en ga ik pas weg als uw hond helemaal rustig is en lekker in z’n mand ligt.

Via verschillende social media kunt u uw hond op foto’s en video’s zien van de gelopen wandelingen.

Nieuw lid in de groep

Een nieuw lid in de groep gaat eerst een tijdje mee aan de (lange) lijn. Zo kan de hond de roedel leren kennen en andersom. Zodra de hond op zijn gemak is en ik het vertrouwen heb dat hij mij ‘ziet’ en goed reageert op de basiscommando’s kan hij los meelopen. Bij de ene hond kan dit wat langer duren dan bij de andere. Omdat de groep vrij klein is zal de hond snel z‘n plek vinden en zich daarin veilig voelen. Mocht blijken dat de hond het niet naar z‘n zin heeft in de groep dan zal ik dit eerlijk aan u melden.

Veiligheid

Het kan gebeuren dat uw hond zijn neus achterna gaat of ergens van schrikt en daardoor wegloopt van de groep. Honden lopen in principe niet weg van de groep maar het kan gebeuren. Daarom krijgt iedere hond die met uitlaatservice Mollebol meegaat bij het begin van de wandeling een penning waar mijn naam en mobiele telefoonnummer op staat.

Ook loop ik tijdens de wandeling altijd met een EHBO-rugzak zodat ik, mocht dat nodig zijn, snel eerste hulp kan verlenen waarna uw hond zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde of door u opgegeven dierenarts gebracht wordt. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op en, al dan niet in samenspraak met de dierenarts, kunnen we de situatie zo goed mogelijk beoordelen en afhandelen.

Uw puppie kan ook mee

Heeft u een pup die u met de uitlaatservice mee wilt laten gaan, dan is dat mogelijk. Wel moet uw pup volledig ingeënt zijn (incl. kennelhoest) voor dat hij mee kan in de groep. Pups mogen 5 minuten per levensmaand wandelen. De resterende tijd van de wandeling gaat uw pup mee in de puppy-buggy of draagzak. Ik vind het erg bijzonder als mensen hun pup aan mij toevertrouwen en verheug me er dan ook erg op om onderdeel te mogen uit maken van dit leventje.

Wat nog meer...

Vanwege de veiligheid en gezondheid van de honden die met Mollebol meegaan moeten u en uw hond aan een aantal voorwaarden voldoen. Hier de belangrijkste voorwaarden. Welke honden kunnen mee? Honden die:

  • vriendelijk en sociaal zijn naar mensen en andere honden
  • los kunnen lopen (dus niet weglopen) en luisteren naar de basiscommando‘s
  • volledig zijn ingeënt (Cocktailenting: Parvo, Weil, Hondenziekte, Para-influenza (kennelhoest), HCC
  • vrij zijn van vlooien, wormen en teken
  • verzekerd zijn via uw AVP-verzekering
  • niet loops zijn (of net loops zijn geweest)

Welke honden kunnen niet mee?

  • Ongecastreerde reuen mogen alleen mee als ze in de groep passen
  • De volgende rassen: Pitbull, Staffordshire Bullterriër, American Buldog, Bullterriër, Dogo Argentino, Shar-pei (+ evt. andere vechthondenrassen) kan ik niet aannemen.

Wilt u de Algemene Voorwaarden alvast doorlezen? Klik dan hier.

Zo...en nu lekker wandelen!