Scroll To Top
Hondenuitlaatservice voor regio Voorburg-Leidschendam

Er is weer plek!! Mollebol gaat uitbreiden met een middaggroep op 4 dagen (di-woe-do-vr.) Dus heb je een kleine(re) hond en zoek je een betrouwbare uitlaatservice, stuur een mailtje of appje... tot gauw! (Ophaaladres maakt deel uit van mogelijkheid plaatsing...)

Bekijk video‘s en foto‘s via:

Volg hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg via Facebook    Volg hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg via YouTube    Oudere filmpjes:  Volg hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg via Flickr    Video van hondenuitlaatservice Mollebol in Voorburg

waarom een uitlaatservice?

‘Waarom neem je een hond als je er zelf geen tijd voor hebt?’. Dit is vaak de reactie van mensen als een eigenaar zijn hond mee wil laten lopen bij een uitlaatservice. Op zich begrijpelijk maar vaak niet reëel.

Honden zijn echte roedeldieren en daarom zijn veel sociale contacten een must voor ze. Evenals een flinke dagelijkse wandeling. Het helpt gezondheids- en gedragsproblemen (lees frustratie) voorkomen als ze hun energie op een goede manier kwijt kunnen. Ze leren van elkaar en zijn iedere keer weer blij elkaar te zien.

Bij een goede uitlaatservice is de wandeling voor de honden één groot feest. Zo wordt uw drukke leven of het feit dat u niet geheel aan de behoeftes van uw hond kan voldoen in plaats van iets vervelends juist een geweldige kans op een heerlijk ochtendje uit. U voelt zich prettiger en uw hond verveelt zich geen minuut. Prima oplossing toch?

Om rust in de groep te houden gaat mijn voorkeur uit naar honden waarvoor het de intentie is om voor een lange periode, minimaal 1x per week mee te lopen.

De auto

De auto heeft een elektrische dakventilator en airconditioning. De honden zitten in een eigen ‘open’ compartiment met een kleedje en drinkbak en kunnen lekker naar buiten kijken. Mocht uw hond zich toch prettiger voelen op de achterbank dan krijgt hij een veilig car-safe tuigje met een verkeersgordel-lock. De auto wordt 1x per week grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd en maandelijks behandeld tegen vlooien.

Ruzie onderling

Het lijkt zo op het eerste gezicht een makkelijk en relaxed baantje, "honden uitlaten". Maar zo simpel is het niet. Het gedrag van honden onderling is zeer complex en subtiel. Het vereist gedegen training en ervaring om een groep honden zo relaxed en stressvrij mogelijk uit te laten en om conflictgedrag te herkennen en vooral te voorkomen.

Toch kan er een conflict ontstaan in de groep of met een hond van buiten de groep. Vaak is na de eerste kennismaking de natuurlijke rangorde binnen de groep gelijk duidelijk. Maar soms duurt dit wat langer. Mijn taak als begeleider is er voor te zorgen dat er rust en harmonie is in de groep en dat eventuele conflicten in goede banen geleid worden.

Extreme weersomstandigheden

Bij extreem weer zoals onweer, harde regen, hagel, gladheid, sneeuwval, hoge temperaturen etc. waarbij het onverantwoord is om buiten te lopen kan de looptijd aangepast worden of kan de groepswandeling zelfs afgelast worden. Mocht dit laatste het geval zijn dan wordt er een passende oplossing gezocht en kan uw hond bijvoorbeeld individueel uitgelaten worden. Natuurlijk overleg ik dit met u.

Vakantie en vrije dagen

Op de gangbare vrije dagen, studie- en workshopdagen en tijdens een eventuele vakantie van Mollebol zal er niet gewandeld kunnen worden. Daar wordt u natuurlijk tijdig van op de hoogte gesteld.